“Ligesom mennesket
har insekter udviklet
overlevelsesstrategier som angreb, flugt, dvale og kamuflage”

Udstillinger

Tina Gjersen-Sav har deltaget i flere udstillinger med sine smykker, bl.a. Naturens Juveler i Svendborgs Naturama i 2019, hvor smykkekunstnere fra ind- og udland fortolkede naturens elementer. Aktuelt kommer Tinas smykker også til København under udstillingen Smykkernes By fra 28-30 september 2023. Her udstiller Tina hos Muji i Illum sammen med 3 andre guldsmede. Temaet er ’Jordforbindelser’. Endnu en kommende udstilling er Filmstjernernes Smykker fra marts til maj 2024 med smykker fra 40 guldsmede, der hver især fortolker forskellige filmklassikere. Udstillingen vises i 3 biografer i København/Frederiksberg, Viborg og Odense.

Fra Laugopvisning 2022

Tina Gjersen-Savs smykker finder også vej til modeopvisninger og kunstudstillinger, hvor de indgår i dialog med andre smykker og æstetiske udtryk. Her som showpieces til Guldsmedelaugets opvisning i 2022.

Foto: Helle Moos

Habitat

Hvad sker der, når man bygger bro mellem guldsmedehåndværk, kunst, naturvidenskab og kulturformidling? Med ønsket om at bevæge sig længere ind i kunstens verden er Tina Gjersen-Sav i færd med at undersøge mulighederne for at lade sit HABITAT-projekt få frit løb som en udstilling, der via 101 frit fortolkede insektsmykker med tilhørende bolig, personlighed og budskab filosoferer over menneskets adfærd og overlevelsesstrategier i en verden med biodiversitetskrise. Som en del af udstillingen eksperimenterer hun med tanken om at inddrage biologer og naturfagsfolk, der italesætter insekttilbagegangen og tabet af habitater. Ved at parre naturvidenskab med guldsmedekunst kan der måske opstå nye erkendelser om klodens tilstand og vores rolle i den. Udstillingen kunne udspille sig på et klassisk kunstgalleri, eller et museum indenfor naturvidenskab.

Showroom i
Kattesundet i Svendborg

Til dagligt har Tina guldsmedeværksted og showroom i Kattesundet i Svendborg, hvor man kan aflægge besøg, købe værkerne og opleve smykkerne på egen krop. Helt bogstaveligt.