Dogmer for mine kunstobjekter:

  • Objektet er, som udgangspunkt, skabt i ædle metaller og ædle stene.
  • Objektet skal kunne bæres på kroppen.
  • Kreativitet går forud for komfort.
  • Altid søge grænser og gerne bryde dem.
  • Høj håndværksmæssig kvalitet.
insekt broche guld med sten guldsmed svendborg

Kunstneren / The artist

Ud af mit virke som guldsmed har der åbnet sig en mere kunstnerisk vej, et ønske om frit at udforske hvad min skaberkraft kan og vil. Den dybe glæde ved håndværket, arbejdet med de ædle metaller og -stene, sammen med min faglige erfaring gør, at jeg kan arbejde mere frit med materialerne. Jeg vil udfordre mig selv håndværksmæssigt og kunstnerisk, og forhåbentligt også inspirere mennesker med interesse i smykke-kunstobjekter til at tænke nye tanker om, hvad smykker kan.

Jeg er meget bevidst om at jeg står på skuldrene af århundreders fantastiske smykkekunstnere, der har arbejdet med formgivning og ædelmetaller gennem de forskellige stilperioder.

Disse gamle mestre er til stadighed en stor inspirationskilde for mig, og jeg nyder at hente inspiration både fra deres arbejder og deres vovemod til at gå nye veje med deres udtryk. Art Nouveau og Art Deco er stilperioder jeg ofte henter inspiration fra, men også danske guld- og sølvsmedes værker, f.eks. skønvirkestilen og den klassiske nordiske minimalisme finder jeg interessant.

I naturen er insekternes verden er en stor kilde til inspiration. Her arbejder jeg med kunstprojektet Mimicry, hvor målet er at skabe 101 insekt smykke-objekter. Undervejs sælges insektobjekterne med den klausul, at de skal kunne komme “hjem”,når det er tid at udstille dem samlet.

Alle værker i MIMICRY projektet er nummererede. Se værkerne her.

UDSTILLINGER

2010: Patriotisk selskabs kunstforening.
2013: 1.3.-17.3. ØK, Østfyns kunstforening, Anders Draghes Gård, Kongegade 24, 5800 Nyborg

2018: Australian Jewellery Design Master: Mens pearl Jewellery. Vindersmykke: Saturn manchetknapper, guld, oxyderet sølv og South Sea Perler.

AKTUEL UDSTILLING

3.5.2019 -30.12.2019: Insektsmykker på Udstillingen NATURENS JUVELER på Naturama, Dronningemaen, Svendborg. 35 guld- og sølvsmede udstiller smykker og objekter inspireret af dyrene i Naturamas samling.