Citat: Ditlev Tamm, dansk forfatter, professor em., dr.jur. et phil.

“Jeg er taknemlig for at opleve denne tidsalder. Den passer til min måde at se verden på.”

Det er ikke kønnene, der er problemet, det er normaliteten

I et interview i Information har jeg læst et citat, hvor du siger: “Det er ikke kønnene, der er problemet, det er normaliteten”. Og at du udtrykker indre spændinger via din påklædning.

Hvordan bruger du tøj og især smykker i den sammenhæng?

Med årene er jeg blevet meget mere interesseret i min ydre fremtræden end tidligere. Jeg benytter meget bevidst vekslende kombinationer af mere feminint og maskulint tøj som et statement om, at jeg selv føler mig bedst tilpas ved en – med hensyn til påklædning – mere androgyn fremtræden, at jeg finder kønnets grænser flydende og i øvrigt mener, at æstetik er et udtryk for en personlighed, og at det er rigtig sjovt at bryde den norm, at visse beklædningsgenstande traditionelt anses for at høre til et bestemt køn. For mig bør det være normaliteten, at man kan klæde sig, som man føler sig bedst tilpas.

DITLEV TAMM

(født 7. marts 1946 i København) er en dansk forfatter, professor em., dr.jur. et phil.[1] og tidligere professor i retshistorie ved Københavns Universitet.

Ved siden af sin forsknings- og forfattervirksomhed er Ditlev Tamm en flittig samfundsdebattør.

Ditlev Tamm er erklæret konservativ og er blevet kaldt “produktiv, åbenmundet og en vidtfavnende livsnyder”.

Tamm offentliggjorde i en sen alder, at han er crossdresser, dvs. at han også går i dametøj.

Citat: Ditlev Tamm

“Det er nemmere at have mod, når man ikke står alene. I dag er jeg upåvirket af, hvad andre måtte mene. Sådan var det ikke for 50 år siden.”

Filosofi og ånd

Hvordan finder du mod, og hvordan håndterer du frygt og tvivl, i den sammenhæng?

“Alderen har nok spillet en ikke ubetydelig rolle for min lyst til at fremtræde mere farverigt og mere kropsligt. Som ung turde jeg nok ikke og tænkte heller ikke rigtigt i de baner – i dag tænker jeg slet ikke på, om det er modigt. Jeg gør det bare, og så følger ånden, modet og friheden med. Jeg er kommet til et punkt i livet, hvor jeg ikke frygter noget, der har med mig selv at gøre, men nok for, hvordan det kan gå dem, jeg holder af.”

Citat: Ditlev Tamm

“Jeg benytter mig af spændingen mellem det feminine tøj og det maskuline statement.”

Har du en holdning til biodiversitetskrisen og naturens balance?

“Jeg har rejst meget i verden og besøgt meget smukke naturområder både før og nu, og jeg er da bekymret for de ændringer, jeg iagttager, for arter, der forsvinder, og for klodens fremtid. Det var man ikke så bekymret for, da jeg var ung, men jeg forstår yngre generationers stærke engagement her.”

Insektsmykket Kanelbjørnen

Unikt, håndlavet smykke udført i sterlingsølv og finsølv med detaljer i 14 karat guld og emalje.

Størrelse og vægt
Vingefang: 90 mm
Krop, fra hale til hoved: 65 mm
Samlet længde: 80 mm
Vægt: 28,3 gram

Kanelbjørnen kan bruges som broche eller halssmykke i den medfølgende, håndlavede kæde.

Smykket er designet specielt til dig, Ditlev Tamm

Inspirationen til dette smykke kommer fra insektet af samme navn, og smykket er designet specielt til dig.

Jeg blev inspireret af din glæde ved farver, dit mod og din kreativitet i livet. Din personlighed fik mig til at tænke på det nataktive insekt, kanelbjørn (Phragmatobia fuliginosa).

Med sammenfoldede vinger er kanelbjørnens farve brun, elegant og afdæmpet. Men når vingerne foldes ud, kommer den farvestrålende røde krop til syne.

Farvevalget i smykket er inspireret af de mange fotos, jeg har set, hvor du er klædt i  stærke farver – især pink og leopardprint springer i øjnene. Derfor er insektets krop belagt med transparent emalje i kastanjebrun, olivengrøn og pink.

Arbejdsprocessen