Smidigheden og formbarheden i de ædle metaller er til stadighed en forunderlig sanselig del af mit arbejde.

Guldsmeden

Min passion for guldsmedehåndværket og de ædle metaller er drivkraften i mit daglige virke på værkstedet. For mig er det til stadighed en glæde at udnytte metallernes iboende egenskaber til  at formgive smykker og kunstobjekter.

Jeg holder meget af det samarbejde der opstår i bearbejdelsen af metallet. Det er som en dans, hvor metallets smidighed og vilje til bearbejdning, i samspillet mellem mine hænder og værktøjet, gør det muligt at formgive de smykker og objekter præcis som min ide er.

Det er næsten magisk så elastisk metallet kan opleves, når man respekterer dets iboende egenskaber.

 

Bevægelsen imod et mere kunstnerisk udtryk

Ud af mit virke som guldsmed har der åbnet sig en mere kunstnerisk vej, et ønske om frit at udforske hvad min skaberkraft kan og vil. Den dybe glæde ved håndværket, arbejdet med de ædle metaller og -stene, sammen med min faglige erfaring gør, at jeg kan arbejde mere frit med materialerne. Jeg vil udfordre mig selv håndværksmæssigt og kunstnerisk, og forhåbentligt også inspirere mennesker med interesse i smykke-kunstobjekter til at tænke nye tanker om, hvad smykker kan.

Jeg er meget bevidst om at jeg står på skuldrene af århundreders fantastiske smykkekunstnere, der har arbejdet med formgivning og ædelmetaller gennem de forskellige stilperioder.

Disse gamle mestre er til stadighed en stor inspirationskilde for mig, og jeg nyder at hente inspiration både fra deres arbejder og deres vovemod til at gå nye veje med deres udtryk. Art Nouveau og Art Deco er stilperioder jeg ofte henter inspiration fra, men også danske guld- og sølvsmedes værker, f.eks. skønvirkestilen og den klassiske nordiske minimalisme finder jeg interessant.

I naturen er insekternes verden er en stor kilde til inspiration. Her arbejder jeg med kunstprojektet Mimicry, hvor målet er at skabe 101 insekt smykke-objekter. Undervejs sælges insektobjekterne med den klausul, at de skal kunne komme “hjem”,når det er tid at udstille dem samlet.

Alle værker i MIMICRY projektet er nummererede. Se værkerne her.

 

BAGGRUND

Uddannet guldsmed hos Fa. Vald. Jørgensen, Rudkøbing 1985.

Efteruddannelse på guldsmedehøjskolen:
Emaljering, cicelering, håndgravering, stenfatning, støbning.

Kursus i Mokumegane, japansk smykketeknik.

2018 ædelstens-fattekursus.

2018 GRS ædelstens-fattekursus.

Bachelor i Religion, virksomheds- og personaleledelse fra SDU Odense, 2009.

Selvstændig virksomhed fra 2010. GJERSEN, Guldsmed Tina Gjersen-Sav.

Bestillingsarbejder udfører jeg ikke.

Jeg modtager ikke bestillingsopgaver eller reparationer.

Det er den skabende proces der optager mig. Jeg ønsker at udfordre og overskride mine faglige grænser, derfor arbejder udelukkende med eget design. Resultaterne af det vil du kunne se her på hjemmesiden, på facebook og instagram.. og selvfølgelig ved henvendelse.

 

Spider Guldørering med tahitikulturperle