Habitat

Hvad sker der, når man bygger bro mellem guldsmedehåndværk, kunst, naturvidenskab og kulturformidling?

Med ønsket om at bevæge sig længere ind i kunstens verden er Tina Gjersen-Sav i færd med at undersøge mulighederne for at lade sit HABITAT-projekt få frit løb som en udstilling, der via 101 frit fortolkede insektsmykker med tilhørende bolig, personlighed og budskab filosoferer over menneskets adfærd og overlevelsesstrategier i en verden med biodiversitetskrise.

Som en del af udstillingen eksperimenterer hun med tanken om at inddrage biologer og naturfagsfolk, der italesætter insekttilbagegangen og tabet af habitater. Ved at parre naturvidenskab med guldsmedekunst kan der måske opstå nye erkendelser om klodens tilstand og vores rolle i den. Udstillingen kunne udspille sig på et klassisk kunstgalleri, eller et museum indenfor naturvidenskab.

Habitaterne

Tina arbejder også med større flader: Gennem smykkeprojektet HABITAT
udforsker hun hvad der sker, når insekternes verden udvides, og dyrene tager bolig i et tematisk landskab. Her bygger hun et mini-univers på 20 x 20 cm af metal, træ eller andre materialer, der understøtter fortællingen, og hvor smykket ’kan bo’, når det ikke bæres af sin ejer. Hvert insektsmykke med habitat fungerer som en enhed, men samlet danner værkerne også en helhed.

Måske kan habitaterne få os til at filosofere over vores  overlevelsesstrategier og adfærd og de sider af os selv, der minder om insekternes situation. Måske kan vi ikke frigøre os fra den store sammenhæng og sætte insektkrisen udenfor os selv?

Showroom i
Kattesundet i Svendborg

Til dagligt har Tina guldsmedeværksted og showroom i Kattesundet i Svendborg, hvor man kan aflægge besøg, købe værkerne og opleve smykkerne på egen krop. Helt bogstaveligt.