Om arbejdet på værkstedet

De gamle håndværksteknikker og værktøjer er stadig de samme, der er bare kommet nye muligheder til.

I mit værksted vil du finde en mangfoldighed af traditionelle arbejdsredskaber som hamre, file, tænger, save og små skæreværktøjer. Grundlaget forbliver det samme, selvom fagets udvikling har introduceret mange nye muligheder.

Det daglige arbejde i værkstedet er dybt forankret i de gamle håndværksteknikker; uden denne ballast ville mit virke ikke være det samme. Jeg benytter primært håndværktøj samt små fræsere og en polermaskine, der giver den perfekte finish til mine smykker.

Moderne teknologi møder traditionelt håndværk i smykkefremstilling

Det er nu helt almindeligt at 3D-printe smykker, som er designet i computerprogrammer. Dette åbner for spændende nye muligheder og sætter sit præg på branchens udvikling. Med print og pc kan man skabe utænkelige ting.

Jeg er dog stadig tiltrukket af håndværket og de unikke resultater, der opnås ved at arbejde med metallernes naturlige egenskaber. Det er gennem håndarbejdet, samspillet med metallerne, mestringen af værktøjet og metallet, samt den kreative proces, at jeg finder "guldet" i mit arbejde.

Alligevel har jeg for nylig investeret i et mini-svejseanlæg, som hjælper med de mere delikate lodninger, for eksempel når et tyndt guld-følehorn skal monteres på et sølv-insekt. Dette kunne gøres med almindelig loddeteknik, men med svejsning går det bare lettere.

Interesseret i et bestemt smykke?

Send mig dit navn og din emailadresse samt navnet på det smykke, som du er interesseret i. Så vender jeg tilbage hurtigst muligt.

Vil du inviteres til arrangementer og høre nyt?
Så send mig en mail, så sætter jeg dig på min nyhedsbrevsliste.

Kærlig hilsen Tina

Indkøbskurv
Luk