Blog

Portræt af Ditlev Tamm

At møde Ditlev Tamm, gjorde en helt almindelig mandag til en skelsættende og unik mandag. Efter mange timer i værkstedet var det endelig tid til at mødes med Ditlev Tamm, for at aflevere smykket. Jeg var meget spændt på hans reaktion efter som han havde givet mig frie hænder til arbejdet.

Det var en stor fornøjelse at arbejde helt frit med fortolkningen og jeg blev selv tilfreds med resultatet. Tamm blev glad og overrasket, da han så smykket og vi har efterfølgende korresponderet lidt, hvor han giver udtryk for at han er glad for smykket, bruger det meget og får mange fine kommentarer om Kanelbjørnen.

Kanelbjørnen

Kanelbjørnen er håndlavet i alle detaljer, insektet er af sølv med guldpynt. Farverne i emaljearbejdet er inspireret af Tamm's forkærlighed for farver.

Nogle af udfordringerne i Kanelbjørnen er f.eks. at få forkroppen til at være "pelset", her valgte jeg at - lodde pels på, i form af tynde sølvtråde

Den nederste del af vingerne har jeg graveret og patineret til at have et pelset udtryk også.

En anden udfordring var emaljearbejdet, hvor farverne på kroppen blev lagt på finsølv, der gengiver farverne på én måde.  Emaljen på vingekanterne lagt på sterlingsølv, hvilket giver en anden variation i farverene og skaber et farvespil der gør at den pink farve kan tones over i svagt orange/ flammende.

Se hele portrættet om Ditlev Tamm

Interesseret i et bestemt smykke?

Send mig dit navn og din emailadresse samt navnet på det smykke, som du er interesseret i. Så vender jeg tilbage hurtigst muligt.

Vil du inviteres til arrangementer og høre nyt?
Så send mig en mail, så sætter jeg dig på min nyhedsbrevsliste.

Kærlig hilsen Tina

Indkøbskurv
Luk